Termeni și condiții

Actualizat la 14 iunie 2020


Termenii și Condițiile exprimate în continuare sunt aplicabile relațiilor de colaborare ChefsofRomania.ro – platforma de marketplace pentru servicii si clienții săi ( titulari de proiect sau furnizor de servicii în platformă).

Atunci când accesați site-ul https://chefsofromania.ro, navigați pe platformă, plasați un proiect, înregistrați cont de client sau furnizor, utilizați orice funcționalități sau instrumente din platformă, implicit vă dați acordul pentru respectarea Termenilor și Condițiilor din acest site. Orice interacțiune cu site-ul prin intermediul platformei, a canalelor de social media evidențiate în site este supusă și guvernată de politica de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal publicată pe site, de Termenii și Condițiile din prezentul document.

Prin accesarea și utilizarea serviciilor găzduite pe site-ul https://chefsofromania.ro vă exprimați fără rezerve acordul și acceptarea termenilor și condițiilor site-ului. În cazul în care pentru dumneavoastră sunt inacceptabile condițiile expuse în continuare, vă rugăm să nu accesați și să nu utilizați acest site.

Administratorul acestui site poate revizui în orice moment termenii și condițiile de utilizare prin actualizarea acestei pagini. Accesând și utilizând acest Website vă exprimați acordul cu noile Condiții contractuale, așa cum au fost acestea revizuite. Vă rugam sa vizualizați periodic această pagină pentru a fi la curent cu Condițiile contractuale actualizate.

Dacă Termenii și Condițiile din platformă devin inacceptabili pentru dumneavoastră aveți posibilitatea și insistăm să sistați imediat orice accesare și utilizare a platformei ChefsOfRomania.

Website-ul https://chefsofromania.ro este subiectul unor drepturi de proprietate privată, dacă aveți întrebări cu privire la Termeni și Condiții vă rugam să ne contactați prin utilizarea formularului în secțiunea Contact a site-ului. Dacă optați pentru contact telefonic trebuie să cunoașteți că veți fi taxat la tariful standard practicat de operatorul de telefonie la care sunteți abonat.

Platforma ChefsOfRomania este administrată de societatea comercială Matte Black SRL, cu sediul social în Rm. Valcea, str. Calea lui Traian, nr. 173, bl. 18, sc. A, ap. 5, jud. Valcea, persoană juridică română înregistrată la ONRC sub nr. J38/285/2016, cod de identificare fiscală RO 35869244, mail contact@chefsofromania.ro, telefon 0763 010 202.

1. DEFINIȚII

Proiect: o comandă despre un eveniment privat sau corporate plasată de un Client către Furnizori prin intermediul Platformei, pentru care va primi oferte de la furnizori.

Client: persoană fizică sau juridică, care plasează prin Platformă un eveniment sub forma unei comenzi pentru găsirea unui furnizor de servicii.

Furnizor: orice profesionist (Bucătar, Chef, Pizzaiolo, Cofetar, Patiser, Brutar, Ospătar, Barman, Consultant) înscris în platformă cu un cont de Furnizor, care poate oferii servicii HoReCa, conform cerințelor din proiectele lansate în platformă.

Platformă: paginile de internet, aplicațiile, instrumentele pe care le deține https://chefsofromania.ro și partenerii ei, prin intermediul cărora pune la dispoziție clienților posibilitatea să-și expună proiectul iar furnizorilor posibilitatea să-și expună serviciile, să lanseze oferte pentru proiectele listate în platformă. Platforma ChefsOfRomania este administrată de societatea comerciala Matte Black SRL, persoană juridică română înregistrată la ONRC sub nr. J38/285/2016, cod de identificare fiscală RO 35869244.

Articol advertorial: se referă la un articol publicistic generic, tematic redactat de echipa ChefsOfRomania cu privire la o categorie de serviciu comercializată de oricare sau mai mulți dintre Furnizorii Platformei. Articolul va fi plasat în secțiunea Blog din Platformă cu etichetarea furnizorilor reprezentativi pentru produsul sau serviciul respectiv. Articolul va avea la bază datele, informațiile, materialele puse la dispoziție de furnizor. Furnizorul garantează cu privire la caracterul adecvat, conform, corect și dreptul de proprietate al imaginilor și materialelor puse la dispoziție pentru redactarea articolului. Dacă adminstratorul Platformei decide, articolul va putea fi redat și în paginile de social media pe care le deține Platforma. Admnistratorul ChefsOfRomania decide inclusiv publicarea pe Blog de articole exclusive în vederea promovării unui brand al furnizorului sau eveniment în domeniul HoReCa intern sau internațional. Articolele exclusive pentru promovare de brand se bazează pe informațiile, materialele, imaginile puse la dispoziție de furnizor. Furnizorul poartă răspunderea exclusivă a unicității imaginilor, a dreptului de autor, a conținutului corect, concret și adecvat pus la dispoziția administratorului platformei.

Cont de Furnizor: secțiunea dedicată în Platformă pe care furnizorul o poate accesa prin utilizarea credențialelor de acces (adresă de mail și parolă) pe care le-a setat personal în secțiunea deschidere cont. În cont, Furnizorul va putea accesa informații cu privire la istoricul ofertelor depuse pentru diverse proiecte listate în platformă, ofertelor acceptate de client pentru proiectele la care a licitat, nr. de credite din cont, proiectele personale listate pe platformă și fișiere HACCP pentru bune practici în alimentație publică postate în secțiunea Utile). Prin intermediul contului de furnizor, furnizorul are posibilitatea de a interacționa cu platforma, precum și cu clienții ulterior acceptării ofertei de către client, are acces la informații despre facilitățile implementate sau ce urmează a fi implementate în platformă.

Cont de Client: secțiunea dedicată în Platformă pe care clientul o poate accesa prin utilizarea credențialelor de acces (adresă de mail și parolă) pe care le-a setat personal în secțiunea deschidere cont. În cont va putea vedea proiectele lansate în platformă, ofertele primite și acceptate de client ca fiind câștigătoare în cadrul secțiunii de licitație deschisă, datele de contact ale furnizorului pentru oferta desemnată ca fiind câștigătoare.

Date cu caracter personal: orice informații (orice șir de caractere, semne, cifre sau litere) referitoare la o persoana fizică identificată sau identificabilă (denumită și „persoană vizată”) așa cum este definită în REGULAMENT nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Referitor la protecția datelor cu caracter personal, Termenii și Condițiile se completează cu politica de confidențialitate.

Videoblog: formă de prezentare audio-video afișată pe site la secțiunea Blog, destinată să promoveze platforma ChefsOfRomania, imaginea, serviciile acesteia precum și produsele, serviciile Furnizorilor reprezentativi.

Vizitator: orice persoana care vizitează site-ul și navighează pe site fără a avea un cont deschis. Vizitator sunt definite și persoanele care navighează pe paginile de social media și intră în legătură cu noi prin intermediul paginilor de socializare.

2. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Sub rezerva conținutului furnizat de furnizorii înscriși în platformă, întreg conținutul platformei ChefsOfRomania este protejat prin drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală sau industrială.

Utilizatorilor site-ului (vizitatori, clienți sau furnizori) le este interzis să descarce, utilizeze sau folosească în scop personal conținut de orice natură ( text, imagini, desen, logo, videoclip, sunet, date, utilitare și grafice) fără acordul scris prealabil al administratorului platformei.

Este strict interzis oricărei persoane descărcarea, folosirea, utilizarea, reproducerea în orice mod și formă a semnelor identice sau asemănătoare cu cele utilizate de ChefsOfRomania ce ar putea crea un risc de confuzie sau asociere pentru produse similare sau identice cu cele expuse de noi în platformă.

Platforma ChefsOfRomania garantează tuturor utilizatorilor un drept personal, exclusiv și netransmisibil de a utiliza Platforma pentru uz personal și privat și în conformitate cu scopul Platformei.

Este interzis de asemenea oricărei persoane să reproducă, să modifice, să adapteze, să distribuie, să reprezinte public platforma, precum și extragerea sau încercarea de extragere a datelor din platformă (în special folosind roboți de extragere a datelor sau instrumente similare de colectare a datelor).

Pentru a face posibilă publicarea în platformă a conținutului (text, imagine, video) pus la dispoziție de furnizori, aceștia au următoarele obligații:

Să dețină direct sau indirect toate drepturile de proprietate asupra(text, imagine, video) garantând că nu se încalcă nici un drept al unui terț și/sau prevedere legală sau contractuală,

Să permită platformei ChefsOfRomania să reproducă, să reprezinte, să adapteze, să stocheze și să difuzeze conținutul primit în orice mediu digital, rețele de socializare, să stocheze pe orice hard, server sau dispozitiv extern de stocare,

În cazul în care ChefsOfRomania primește o notificare sau plângere de la terți cu privire la încălcarea drepturilor unor terți în legătură cu conținutul predat de furnizor (fără a se limita la imagini, text, video), aceasta va fi transmisă furnizorului, acesta fiind singurul responsabil și răspunzător să remedieze situația, să despăgubească terții precum si pe ChefsOfRomania pentru eventuale costuri sau prejudicii aduse ca urmare a faptului că declarația de drept de proprietate descrisă mai sus nu mai este valabilă.

Din punct de vedere al proprietății intelectuale sunt aplicabile prevederile Codului Civil al României și prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe cu modificările și completările ulterioare.

3. DREPT DE ACCES, ÎNREGISTRARE ÎN PLATFORMĂ, GARANȚII, LIMITELE RĂSPUNDERII

Drept de acces

Accesul în platforma ChefsOfRomania pentru vizitare și navigare este liber pentru orice vizitator.

Pentru Clienți dacă se dorește înregistrarea unui proiect, precum și pentru Furnizori de servicii accesul în Platformă se face pe bază de cont creat prin înregistrare. După crearea contului accesul la servicii se face cu ajutorul contului creat, pe baza credențialelor de acces (adresă de mail și parolă) pe care le-ați setat personal în secțiunea deschidere cont.

Clienții, Furnizorii, Vizitatorii își asumă întreaga răspundere pentru vizitarea, navigarea, accesarea site-ului prin acceptarea politicilor de cookies cu posibilitatea de selecție a setărilor.

În calitate de Client sau Furnizori aveți următoarele obligații:

Furnizarea de informații corecte, complete și conforme;

Actualizarea permanentă a datelor de înregistrare/alte informații pe care le furnizați în platformă, pot fi permanent relevante, actualizate și corecte;

Când transmiteți informații cu privire la terțe persoane (ex. fotografii din portofoliul dvs.) acționați întotdeauna cu bună-credință conform consimțământului furnizat al acestor terțe persoane sau în baza unui alt temei legal de prelucrare;

Prin acțiunile dumneavoastră nu veți încălca drepturile și interesele altor persoane;

Nu veți accesa neautorizat alte Conturi;

Nu veți încerca neautorizat să modificați/alterați conținutul site-ului, indiferent de natura lui.

Orice încercare de a accesa în mod neautorizat datele altui Client sau Furnizor precum și datele din arhiva platformei ChefsOfRomania va fi considerată o tentativă de fraudă ce impune acțiuni în instanță și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Înregistrare în platformă

Este permisă înregistrarea în Platformă cu cont de Client sau Furnizor a persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani, înregistrarea minorilor fiind strict interzisă.

Prin înregistrarea, accesarea și utilzarea platformei confirmați și garantați pentru noi că aveți vârsta împlinită de 18 ani.

Platforma permite Clienților să listeze în Platformă orice proiect personal sau corporate ce implică utilizarea serviciilor furnizorilor din platformă cu scopul final al clientului de a confirma o ofertă pentru proiectul său prin intermediul platformei.

Pentru a înregistra un proiect trebuie să vă înregistrați în platformă ca și client, să citiți și să acceptați Termenii și Condițiile, Politica de confidențialitate în ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Clienții pot fi:

Persoane fizice pentru evenimente private în familie sau cu prietenii ( Nuntă, Botez, Zi onomastica, Cină în familie, Seară cu prietenii, Zi aniversară, etc);

Persoane juridice pentru evenimente organizate (Evenimente Corporate, Company Day, Conferințe, Lansare de produs, Gala festivă, Dezbateri, etc).

Furnizorii pentru a oferi servicii, este obligatoriu să se înregistreze în platformă, cu ajutorul contului creat, pe baza credențialelor de acces (adresă de mail și parolă) pe care le-ați setat personal în secțiunea deschidere cont.

Furnizori pot fi profesioniști în domeniul HoReCa (Bucătar, Chef, Pizzaiolo, Cofetar, Patiser, Brutar, Ospătar, Barman, Consultant).

Pentru a înregistra oferta de servicii este obligatoriu să vă înregistrați în platformă ca și Furnizor, să citiți și să acceptați Termenii și Condițiile, Politica de confidențialitate în ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Indiferent că utilizați platforma în calitate de Client sau Furnizor aveți obligația să furnizați date corecte, valide, actualizate permanent și conforme cu realitatea, competențele și expertiza pe care le dețineți.

Platforma ChefsOfRomania își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea în situația în care constată că la înscriere sau pe parcursul colaborării ați utilizat informații incomplete / nesincere / neconforme cu realitatea și/sau aplicația a fost transmisă în scopuri contrare intereselor noastre.

ChefsOfRomania își rezervă dreptul de a selecta Furnizorii în procesul de aplicare în funcție de acuratețea datelor transmise, verificarea portofoliului și a profilului solicitantului în social media, a website-ului, a recenziilor primite în mediul online.

Garanții

În calitate de Furnizor în platforma ChefsOfRomania puteți oferi servicii profesionale HoReCa specifice și conforme calificării profesionale pe care o dețineți, competențelor și expertizei deținute, dacă îndepliniți următoarele condiții:

(a) aveți vârsta peste 18 ani împliniți,

(b) aveți experiență profesională în domeniul HoReCa și sunteți certificați în acest sens,

(c) aveți competențe conform reglementărilor legale privind manipularea alimentelor, igiena și condițiile sanitare și, prin urmare, dețineți licențe, atestate, adeverințe valabile în acest sens,

(d) respectați legislația națională privind desfășurarea unei activități autorizate ca activitate independentă sau societate comercială ce implică înregistrare la ONRC, pentru a avea posibilitatea să oferiți direct clienților, în nume propriu un document justificativ pentru serviciile prestate,

(e) aveți o asigurare de răspundere civilă profesională care să acopere eventuale pagube materiale aduse clienților pentru serviciile defectuoase prestate,

(f) utilizați echipamente, ustensile în condiții bune și luați măsurile necesare pentru igiena corectă a acestora,

(g) materiilor prime utilizate în timpul prestării serviciilor vor avea certificat de calitate sau conformitate ce va putea fi prezentat clientului, dacă acesta solicită.

(h) în calitate de furnizor sunteți singurul responsabil pentru conținutul Ofertei pe care o trimiteți prin intermediul Platformei, drept pentru care recunoașteți și garantați veridicitatea și acuratețea datelor din oferta prezentată, a tuturor informațiilor incluse în meniul și mesajele dvs. și vă exprimați acordul să efectuați serviciile în condițiile descrise în Oferta prezentată, ofertă care a fost acceptată de client și declarată câștigătoare.

ChefsOfRomania nu va interveni sub nicio formă asupra proiectului înscris de client în platformă, asupra cerințelor, exigențelor descrise de client în solicitarea sa, nu va interveni asupra ofertelor lansate de furnizori pentru fiecare proiect, precum nici asupra ofertei desemnată câștigătoare de client. Administratorul platformei, în cazul în care constată anumite inadvertențe în proiectul clientul ia legătura cu acesta în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Clientul va primi datele de contact ale furnizorului ofertei de servicii desemnată câștigătoare după ce va accepta o singură ofertă din cele expuse, ocazie cu care proiectul se consideră închis în platformă.

Furnizorilor în platformă le este interzis ca în procesul de ofertare să comunice clienților datele lor de identificare/contact (nr. telefon, mail, adresă web, adresă de pofil pe rețele de socializare, etc).

Platforma ChefsOfRomania va notifica furnizorilor – profesionișți înscriși în platformă proiectele înscrise în marketplace. Profesioniștii pot face o singură Ofertă pentru fiecare proiect, corespunzătoare bugetului indicat în proiect, dacă au în cont creditele necesare proiectului.

Clienții compară ofertele primite și aleg oferta cea mai avantajoasă. După acceptarea ofertei de către Client platforma ChefsOfRomania pune în legătură cele doua părți prin comunicarea nr. de telefon și adresa de mail pentru a discuta în platformă și a stabili detaliile evenimentului.

Platforma nu este ținută răspunzătoare pentru succesul evenimentului, alegerea ofertei câștigătoare este decizia exclusiva a clientului care a lansat proiectul.

Platforma nu este ținută răspunzătoare pentru plata serviciilor prestate de furnizor, decontarea serviciilor între Client și Furnizor se va face pe bază de documente justificative ce cad în sarcina furnizorului.

Limitele răspunderii

În situația în care oricare dintre părți (Platforma ChefsofRomania, Furnizor sau Client) nu își respectă obligațiile în conformitate cu Termenii și Condițiile, partea în culpă își va asuma responsabilitatea pentru daunele produse celeilalte părți.

ChefsOfRomania își rezervă dreptul ca în cazul în care obligațiile asumate de Client sau Furnizor în conformitate cu Termenii și Condițiile nu sunt respectate și determină efecte negative asupra afacerii sau imaginii sale să interzică accesul acestora în Platformă. În acest caz ChefsOfRomania nu va fi ținută responsabilă pentru eventuale prejudicii, pentru nerealizarea evenimentului, nerealizarea unor venituri previzionate sau nerealizarea evenimentelor sau realizarea neconformă a ofertei.

Clienții și furnizorii sunt direct responsabili pentru păstrarea confidențialității credențialelor de acces în platforma ChefsOfRomania.

Accesul în platformă va fi limitat pentru a permite update, actualizări sau întrețineri periodice, evenimente despre care veți fi notificați pe mail în timp util. Nu oferim garanții de nici un fel cu privire la conținutul și funcționalitatea platformei pentru intemperii datorate cauzelor independente, din afara organizației, precum nici pentru conturile de client sau furnizor, având în vedere că internetul este un mediu pe care nu îl putem controla. Nu putem fi ținuți răspunzători de orice eveniment economic, socio-politic național sau global, epidemie, pandemie, restricții sau limitări impuse de autorități ale statului ce ar putea impacta negativ activitatea noastră și ar putea restricționa funcționalitatea platformei.

4. CONDIȚII FINANCIARE

4.1 SERVICII

Accesul în platformă și înregistrarea pe platformă prin completarea datelor în secțiunea Contul meu sunt Gratuite.

Rezilierea contului creat în platforma ChefsOfRomania se poate face în orice moment, gratuit și fără explicații suplimentare din partea dvs. Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați secțiunea „Contul meu” și selectați „Ștergeți contul”.

Rezilierea contului de Furnizor atrage după sine anularea creditelor din cont fără restituirea contravalorii acestora.

Suspendarea conturilor, limitarea accesului la cont este atributul exclusiv al administratorului platformei ChefsOfRomania în următoarele situații :

(a) nerespectarea Termenilor și Condițiilor

(b) motive reale de siguranță și integritate a conturilor ce necesită suspendarea temporară a conturilor, acțiune despre care veți fi înștiințați,

(c) mentenanță adusă platformei.

POLITICA DE LIVRARE

Este important să rețineți că platforma ChefsOfRomania este o platformă marketplace pentru servicii, care întâlnește cererea clientului (titular de proiect) cu ofertele furnizorilor de servicii înscriși în platformă.

Platforma ChefsOfRomania își rezervă dreptul de a refuza solicitările/comenzile/proiectele care au conținut neclar, incomplet sau neserios.

Precizăm că serviciile dedicate Furnizorilor sunt de tip abonament prin cumpărarea de credite și nu presupun o livrare propriu-zisă din partea noastră. În sens larg serviciile dedicate furnizorilor vor fi executate livrate prin intermediul platformei cu respectarea termenilor și condițiilor în mod general, precum și a Condițiilor specifice pentru Furnizor descrise în acest capitol.

Condiții specifice pentru Client

Încărcarea unui proiect de către client sub forma unei comenzi este Gratuită, nu implică niciun cost.

Pentru Client funcțiile și instrumentele asociate contului de Client sunt furnizate în mod gratuit, Clientul are obligația de a respecta obligațiile ce îi revin conform Termenilor și Condițiilor.

Clientul are obligația de a completa corect detaliile evenimentului iar în secțiunea detalii să adauge orice informații necesare proiectului și relevante ( ex. dacă este cazul tacâmurile și alte instrumente necesare pregătirii evenimentului sunt puse la dispoziție de dumneavoastră sau de locația unde are loc evenimentul, persoane alergice la anumite ingrediente, nr. copii participanți la eveniment, persoane vegetariene, vegane sau cu restricții alimentare, etc.) pentru a primi o ofertă completă. Pentru descrierea completă a evenimentului Clientul poate să acceseze secțiunea de informații, precum și Etapele procesului de ofertare, pentru a avea toate detaliile în momentul acceptării ofertei câștigătoare.

Condiții specifice pentru Furnizor

Când trimiteți o ofertă prin intermediul platformei, trebuie să furnizați informații complete și exacte despre serviciul dvs. raportat la proiectul clientului (ex. serviciile suplimentare de servire incluse, instrumentele necesare pregătirii meniului, dacă sunt în sarcina dumneavoastră sau a clientului raportat la bugetul proiectului cât și la descrierea detaliată a proiectului privind anumite restricții alimentare ale invitaților la eveniment, etc.). Furnizorul răspunde exclusiv pentru Oferta transmisă clientului în orice moment, inclusiv în cazul anulării acesteia de către client.

Furnizorul este răspunzător direct și stabilește cu Clientul forma de decontare și plată a serviciilor din Oferta acceptată de client. La data acceptării Ofertei de către client, platforma ChefsOfRomania nu mai poate fi ținută răspunzătoare și implicată în stabilirea raporturilor contractuale dintre cele 2 părți.

După acceptarea ofertei de către Client, platforma ChefsOfRomania pune la dispoziția părților datele de contact. Clientul și Furnizorul negociază direct clauzele colaborării pentru a realiza un eveniment de succes.

Din momentul acceptării ofertei, Furnizorul nu poate solicita restituirea comisionului perceput furnizorului de platformă.

Pentru a formula o ofertă corespunzătoare vă rugăm să acordați atenție detaliilor proiectului descrise de client, precum și studierea atentă a secțiunii Etapele procesului de ofertare, pentru a avea toate detaliile în momentul formulării unei oferte.

Furnizorul este responsabil exclusiv de stabilirea unui preț în Ofertă, inclusiv pentru cazul în care prețul ofertei dvs. depășește bugetul indicat de client în proiect.

4.2 PREȚURI

ChefsOfRomania nu va percepe nici un fel de comision, onorariu sau taxă de la Client.

ChefsOfRomania va percepe Furnizorilor înscriși în platformă pentru fiecare ofertă desemnată câștigătoare de către client un comision de 4% din valoarea bugetului proiectului. Valoarea unui credit este 10 lei. În acest sistem, platforma ChefsOfRomania vă oferă flexibilitate și control asupra creditelor dvs. acumulate în cont, cât și asupra plăților.

Comisionul perceput de platformă nu poate fi mai mic de 2 credite (20 lei)/ proiect, în situația în care algoritmul de calcul al comisionul de 4% raportat la valoarea bugetului este mai mic de 20 lei (2 credite).

Pentru a ofeta un proiect fiecare Furnizor trebuie să aibă în Cont credite, raportate la valoarea proiectului (ex. buget proiect =1000 lei => valoare în credite = 100 iar comision 4% din valoarea proiectului= 4 credite). Un credit are valoarea de 10 lei. În vederea calculării numărului de credite platforma va rotunji suma de plată la nivelul unităților întregi, respectând principiul general valabil (rotunjirea merge spre numărul mai mare pentru cifra zecilor mai mare sau egală decât 5 sau spre numărul mai mic dacă cifra zecilor este mai mică decât 5). (ex. valoare ofertă=1253 lei*4%=50,12 lei, rotunjirea se face la 50 lei, sumă transformată în 5 credite).

Administratorul platformei își rezervă dreptul de a verifica suma bugetului pentru ca aceasta să reflecte dimensiunea/realitatea proiectului. În cazul în care se constată neconcordanțe admnistatorul platformei are dreptul să contacteze clientul pentru detalii și pentru a remedia deficiențele. De asemenea, în cazul în care administratorul platformei constată că bugetul proiectului nu reflectă dimensiunea/realitatea proiectului și nu este în concordanță cu cerințele proiectului are dreptul exclusiv de a anula proiectul, decizie pe care o va comunica clientului.

POLITICA DE RETUR

Metode de achiziție și recuperare a creditelor de către Furnizor

Fiecare furnizor înregistrat în platforma ChefsOfRomania trebuie să achiziționeze credite pentru a putea să oferteze un proiect. Creditele se achiziționează din secțiunea „Contul meu”- „Plăți” unde aveți opțiunea de selectare a unuia din cele 3 pachete oferite sub formă de abonament lunar. Așadar, sumele achitate de dvs. conform abonamentului selectat se transformă în credite. Pentru aceste sume, reprezentând valoarea abonamentului veți primi o factură de decontare de la procesatorul de plăți, iar în contul dumneavoastră din platformă vor fi alocate credite cu respectarea formulei de calcul 1 credit=10 lei. Indiferent de pachetul selectat, în cazul în care doriți să ofertați pentru un proiect cu buget mai mare decât numărul de credite din cont, aveți posibilitatea să cumpărați suplimentar credite prin achiziționarea unui nou pachet sau credite individuale. Conform pachetului selectat, veți primi gratuit un nr. de credite ca bonus, credite pe care le veți putea utiliza în licitațiile pentru proiecte. Vă rugăm să citiți cu atenție oferta fiecărui abonament și creditele bonus, precum și modul de utilizare a creditelor.

Atenție! Creditele bonus pot fi folosite exclusiv pentru ofertarea proiectelor.

Cumpărarea unui pachet echivalează cu acordul pentru 1 an de zile, ceea ce însemnă că succesiv, la fiecare 30 - 31 de zile următoare plății anterioare veți fi taxat conform pachetului selectat pentru reînoirea abonamentului. Aveți posibilitatea în orice moment să solicitați anularea abonamentului din contul procesatorului de plăți.

Lipsa de disponibil în cont la data plății recurente atrage anularea de către procesatorul de plăți a abonamentului.

Condiții de rambursare a creditelor:

(a) anularea proiectului de către Client, caz în care vă vom restitui în cont creditele pe care le-ați utilizat la acest proiect,

(b) anularea proiectului de către Furnizor anterior acceptării ofertei de către client,

(c) în cazul în care proiectul s-a închis/expirat/finalizat, iar oferta furnizorului nu este selectată de client ca fiind câștigătoare.

Orice Furnizor are dreptul să se retragă din platforma ChefsOfRomania prin închiderea contului de furnizor. La data anulării voluntare a contului de Furnizor, platforma ChefsOfRomania va restitui contravaloarea creditelor din cont, sub rezerva calculării eventualelor penalități ce vor fi comunicate anterior.

În cazul în care contul de furnizor este anulat de administratorul platformei ChefsOfRomania ca urmare a încălcării de către furnizor a Termenilor și Condițiilor, furnizorul pierde dreptul asupra creditelor din cont, acestea fiind considerate venit al platformei ChefsOfRomania cu titlu de daune interese. Veniturile obținute de platformă din anularea creditelor nu limitează dreptul administratorului platformei ca în numele ChefsOfRomania să se adreseze instanțelor competente pentru daune interese.

ChefsOfRomania își rezervă dreptul de a modifica sau suspenda accesul la Platformă sau la funcționalitățile sale, în întregime sau parțial, la discreția sa, temporar sau permanent.

4.3 ACORDURI

Efectele juridice ce decurg din relația de colaborare cu ChefsofRomania se realizează conform Termenilor și Condițiilor din prezentul document, precum și a legislației în materie de comerț electronic aplicabilă.
În cazul furnizorilor punerea la dispoziție a tuturor funcționalităților platformei este condiționată de efectuarea prealabilă a selecției de abonament pentru achiziția de credite

5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Ne angajăm să respectăm drepturile de confidențialitate ale vizitatorilor online și cunoaştem importanța furnizării unui mediu sigur pentru navigarea în site cât și pentru informațiile pe care le colectăm.

Am inclus în fiecare formular web on-line prin care colectăm date personale informaţii specifice legate de datele respective: tipurile de date colectate, scopurile colectării şi perioada de stocare a acestor date personale.

Vă asigurăm că:

Nu solicităm informații personale decât cele strict necesare în vederea deschiderii contului de Client sau Furnizor ( adresă de mail/pseudonim, Nume Prenume, număr de telefon, localitatea, județul, în vederea procesării comenzii dumneavoastră și în scop de marketing similar cu serviciile comandate sau în zona de interes prin utilizarea cookie-uri sau în baza acordului dvs.

Colectăm date cu caracter personal direct de la dvs. vizitator al site-ului nostru, în calitate de persoană vizată, conform Regulamentului 679/2016.

Nu împărțim cu nimeni informațiile personale ale utilizatorilor, cu excepția cazurilor când este necesară respectarea legii, dezvoltarea produselor sau protejarea drepturilor noastre.

Pe site-ul nostru dorim sa exercităm controlul asupra a ceea ce este vizibil publicului, vizibil de către motoarele de căutare, exercităm control asupra conținutului care rămâne privat și care va fi șters definitiv.

Scopul Politicii de confidențialitate este de a informa utilizatorul despre datele pe care le colectăm, despre modul în care sunt stocate si despre cum sunt folosite în sensul prelucrării lor.

Vă asigurăm că acordăm atenție sporită confidențialității datelor personale și nu am vândut și nici nu vom vinde baze de date, fiind conștienți că informațiile personale ne aparțin fiecăruia dintre noi, depunem eforturi și facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să procesăm cu atenție informațiile pe care ni le încredințați.

Politica noastră de confidenţialitate vă informează cu privire la:

ce informaţii colectăm şi de ce le colectăm;

cum utilizăm respectivele informaţii;

opţiunile pe care le oferim, posibilitatea de a pune întrebări în legătură cu datele personale colectate de noi în site, inclusiv modul în care se accesează şi se actualizează informaţiile.

Prin accesarea și navigarea pe site-ul www.chefsofromania.ro sau prin contactarea noastră prin formularul de contact sau datele de contact afișate declarați că ați fost informat în mod corespunzător cu privire la prelucrarea datelor personale prin parcurgerea celor consemnate în Politica de confidențialitate.

Scopul Colectării Datelor cu Caracter Personal

pentru a face demersurile necesare în vederea încheierii unei colaborări;

pentru a răspunde la întrebări și solicitări adresate nouă;

pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice;

în scop marketing, însă numai ulterior obținerii consimțământului;

pentru a oferi și îmbunătăți serviciile pe care le oferim.

Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, puteți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail.

Regulamentul prevede 8 drepturi specifice în materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, care pot fi exercitate în măsura în care nu aduc atingere drepturilor și libertăților altora:

(a) Dreptul de acces la date;

(b) Dreptul la rectificarea datelor;

(c) Dreptul la ștergerea datelor;

(d) Dreptul la restricționarea prelucrării;

(e) Dreptul la portabilitatea datelor;

(f) Dreptul de opoziție la prelucrarea datelor;

(g) Dreptul de a nu fi supus unor decizii automatizate, inclusiv profilarea;

(h) Dreptul la notificarea destinatarilor privind rectificarea, ștergerea ori restricționarea datelor cu caracter personal.

6. FORȚA MAJORĂ

Forța majoră este definită conform legislației naționale ca fiind orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil, apariția lui nu are legătură cu vreo culpă a noastră fiind, în general, evenimente externe, ale căror efecte nu pot fi anticipate sau controlate. Răspunderea contractuală cu furnizorii este înlăturată dacă neexecutarea conformă sau la termen a obligației contractuale este cauzată de un eveniment de forță majoră. Forța majoră trebuie dovedită în instanță de partea care o invocă, inclusiv cu certificat de forță majoră eliberat de CCI pentru persoane juridice.

7. LEGEA APLICABILĂ. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul https://chefsofromania.ro și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente. Orice conflict apărut între noi și furnizori se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele doua părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale în domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instantelor de judecată de pe teritoriul României .

Drepturile și obligațiile părților impuse de prezentul acord, precum și toate efectele juridice vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă în termen de 30 de zile. În caz de nesoluționare în acest mod, va fi adus spre soluționare în fața instanțelor de judecată din România.

8. DISPOZIȚII FINALE

Putem să modificăm prezenţii Termeni şi Condiţii pentru a corespunde schimbărilor survenite la nivelul legislaţiei sau al Serviciilor noastre.

Consultaţi periodic Termenii şi Condiţiile.

Pe această pagină vom posta data actualizării pentru termenii și condițiile site-ului nostru. Modificările nu se vor aplica retroactiv şi vor intra în vigoare în termen de minimum de 3 zile după postare. Prezenţii Termeni şi Condiţii reglementează relaţia dintre site-ul https://chefsofromania.ro şi utilizatorii lui. Aceştia nu creează niciun fel de drepturi pentru terţi beneficiari.

Dacă nu respectaţi prezenţii Termeni şi Condiţii de navigare în site şi nu luăm măsuri imediate, nu înseamnă că renunţăm la drepturile pe care le avem (ex.dreptul de a lua măsuri pe viitor).

Pentru informaţii despre modul în care putem fi contactaţi pentru întrebări sau nelămuriri cu privire la Termenii și Condițiile site-ului suntem la dispoziția utilizatorilor la următoarea adresă: Râmnicu Vâlcea, Str. Calea lui Traian ne 173, bl. 18, sc. A, ap. 5, județ Vâlcea, mail contact@chefsofromania.ro, telefon 0763 010 202.