Perla neagră a gastronomiei - Caviarul

Cuvântul Caviar te duce cu gândul la șampanie și Canapé-uri, petreceri pe rooftop sau fine dining.

Caviarul este o delicatesă pe care nu o găsesti la fiecare masă sau petrecere, ci mai degrabă este întâlnit la evenimente importante unde invitații sărbătoresc și sunt răsfățați cu delicatese alese.

Caviarul este format din icre cu sare, mai exact ouă de pește Sturion. Există 27 de tipuri de pești Sturioni, oamenii de știință datând existența lor de peste 245 milioane de ani. Fiecare tip de Sturion produce caviar diferit, cu diferite grade de aromă, dimensiune și calitate.

Există șapte tipuri principale de Caviar de Sturion pe piață. Beluga, Sterlet, hibrid Kaluga, Osetra american, Osetra, Sturgeon siberian și Sevruga.

Aceste soiuri variază după gust, textură și calitate. Pentru un Caviar de bună calitate alegem caviarul negru, care este unul dintre cele mai populare și cunoscute soiuri de Caviar datorită ouălor moi, de dimensiuni mari și gustului sărat. Caviar-ul Beluga este considerat unul dintre cele mai scumpe tipuri de caviar deoarece Sturionul Beluga este o specie pe cale de dispariție și, prin urmare, recoltarea ouălor este limitată.

Cu toate acestea, pentru cei care doresc să achiziționeze Caviar pentru următorul lor eveniment, dar nu găsesc caviar Beluga, există o mulțime de opțiuni disponibile la distribuitorii HoReCa, inclusiv mai multe opțiuni care pot fi găsite în supermarket-urile mari din Romania. Aceste opțiuni sunt departe de Beluga Caviar, dar vor oferi aroma sarată și efectul vizual care sigur va impresiona în orice situație.

Caviarul este un aliment versatil. Având în vedere prețul ridicat al acestuia, caviarul este foarte rar utilizat în cantități mari și se găsește, de multe ori, la borcane de gramaje mici. De refulă, caviarul este găsit pe canape sau vol-au-vants, însă poate fi, de asemenea, servit pe pâine prăjită uscată sau biscuiți nesărați. În mod tradițional, Caviarul a fost servit în Rusia pe o clătită numită Blini și acesta este încă un stil de servire popular până în ziua de azi în întreaga lume.

Pasionații de caviar vor avea adesea o lingură specială de Caviar făcută din perle sau oase. Acest lucru se datorează faptului că argintăria reacționează la Caviar, afectând negativ aroma.

Caviarul este o aromă unică care poate să nu fie pentru toate gusturile, dar este întotdeauna un plus minunat și delicios pentru următoarea ta petrecere. Dacă dorești să servești Caviar la următorul tău eveniment și vrei lângă tine un chef adevărat care să îți răsfețe invitații, poți încărca un proiect și alege oferta potrivită ție.

Autor: Admin

Publicat: 22 iul. 2020