De ce '' private chef ''?

Dacă îți place să gătești, dar nu ți-ai găsit încă o bucătărie profesională unde să lucrezi,ai vrea să încerci să ai un extra venit sau pur și simplu o alt fel de experiență gastronomică, atunci opțiunea de Private chef poate fi ceea ce cauți.

Un Private Chef își explorează creativitatea creând meniuri gata pregătite de servit "meal prep" și preparate care să întâlnească gusturile unice și/sau probleme de sănătate al fiecărui client.

De asemenea, un private chef poate pune la punct un eveniment special din viața clientului său – o aniversare, o cină, petrecerea copilului. Pe lângă crearea meniului, un private chef trebuie să se ocupe și de lista de cumpărături, de staff-ul care să îl ajute în bucătărie (dacă este cazul), precum și de curățarea bucătăriei după eveniment.

Pe lângă toate acestea, un private chef poate fi contractat pentru a găti în fiecare săptămână sau zi câteva feluri de mâncare pentru o familie. Într-adevăr, pentru acest tip de servicii, bucătarul va investi mai mult timp și dedicare. Acesta își va începe ziua la supermarket pentru a cumpăra materiile prime necesare pregătirii meselor pentru întreaga zi.

...
De ce Private Chef?

Esti bucatar si vrei o schimbare? Dacă îți dorești să încerci această noua experiență gastronomică, uite câteva „secrete” pentru a urma această carieră.

1. Asigură-te că ești o persoană extrovertită și căreia îi place să lucreze cu oamenii
Job-ul de private chef nu este strict de a găti, acesta implică și interacțiunea cu clienții. Este recomandat să te întrebi dacă „îți place să vorbești cu oamenii, să le răspunzi la orice fel de întrebare și să te pliezi pe orice tip de gust gastronomic”. De asemenea, adresează-ți întrebarea dacă „poți rămâne profesionist chiar și în situații dificile” – nu uita faptul că există posibilitatea de a găti atunci când familia este acasă și vei fi nevoit să interacționezi cu ei și cu mediul lor familial dinamic.

2. Stăpânește o multitudine de stiluri de gatit.
Familia pentru care vei găti poate avea un anumit meniu deja pregătit în mintea lor pentru evenimentul din familie, în timp ce un client pe o perioadă lungă de timp (e.g un an) nu va dori să mănânce doar preparate inspirate dintr-un singur specific culinar, indiferent cât de delicioas și versatil poate fi acesta. Deci, este important să reușești să te pliezi pe diferite stiluri și gusturi de mâncare, luând în considerare preferințele clienților (vegetarian, nesărat, vegan, fără gluten etc).

3. Afirmă-te!
Știm că acest concept de private chef este ceva nou în România, însă nu îți fie teamă să publici pe rețelele de socializare ceea ce faci. Îți recomandăm să începi prin a împărtășești cu prietenii și apropriații tăi faptul că ești private chef. De asemenea, fi pe fază la ce proiecte se publică pe site-ul nostru, poate unul dintre ele este chiar de private chef, la tine în județ. Tot ce trebuie să faci este să le trimiți o ofertă personalizată, conform cerințelor clienților.

4. Fii perseverent!
Chiar dacă acest concept este destul de nou în România, trebuie luată în considerare situația actuală de COVID-19 și implicit faptul că oamenii pot fi destul de reticenți de a mai merge la un restaurant, dar în același timp își doresc o experiență culinară la ei acasă, fără grija gatitului si spălatului de vase. Astfel, piața poate deveni destul de competitivă, iar ca pentru orice job de tip „freelancer”, pot exista momente când găsirea clienților sau gestionarea veniturilor să fie destul de dificil. Însă nu trebuie să te descurajezi! Poți investi timpul rămas prin a crea „zgomot” pe rețelele de socializare cu rețete creative de tip „meal prep” și sănătoase. Gândește în afara ariei tale de confort!

5. Surprinde-ți clientul!
Ca în orice fel de serviciu, ca un private chef este indicat să oferi acel element „wow” la finalul zilei. Poți alege să îl livrezi prin preparatele tale sau pur și simplu un bilet de mulțumire familiei sau un coș cu fructe proaspete din partea ta. Dacă îți place acest job de private chef este important să reușești să îți păstrezi pe termen lung toți clienții tăi, care la rândul lor te pot recomand prietenilor. Astfel, prin aceste mici atenții îți poți crește portofoliul de clienți.

Autor: Admin

Publicat: 22 iul. 2020