Cum se poate promova un bucătar chef din România?

În România, domeniul HoReCa a cunoscut o creștere considerabilă în ultimii ani și totodată și dezvoltarea bucătarilor din țara noastră. Noi am început acest proiect „Chefs of Romania” pentru a susține specialiștii gastronomici, încercând să adunăm o comunitate cât mai nișată pe profilul nostru de Instagram @chefsofromania.

Ne-a fost dificil să găsim mulți dintre bucătari, deoarece activitatea lor pe rețelele de socializare este destul de redusă. Dacă ești bucătar și îți este greu să ții pasul cu tendințele din social media și găsirea unor noi proiecte, atunci citește în continuare acest articol.

"Brandingul este unul dintre cei mai importanți factori din business ce îți oferă un avantaj într-o piaţă tot mai competitivă"

HorecaRo

1. Frecvența postărilor
Este recomandat să ai postări/activitate constantă pentru ca algoritmul Instagram să te recunoască și să te afișeze pe profilul urmăritorilor tăi. Pentru început, 3 postări pe săptămână îți pot garanta un confort în social media, urmând ca ulterior să poți reduce la o postare pe săptămână (însă trebuie să ți cont de pasul 2).

2 .InstaStory
Story-urile sunt foarte importante pentru publicul tău, chiar dacă lucrezi pe cont propriu sau într-un restaurant, deoarece urmăritorii tăi pot vedea activitatea ta în timp real și le stârnești curiozitatea. De aceea, 5 story-uri pe zi, pentru început, sunt extrem de recomandate.

3.Descrierea profilului
Încearca să descrii cât mai succint ceea ce faci tu sau ce stil culinar te reprezintă în „Bio-ul” profilului tău, pentru ca orice vizitator să te cunoască încă din momentul când te găsește pe Instagram.

Noi am descoperit o firma care incurajeaza industria Horeca, la fel ca si noi, a cărui echipă se ocupă atât de consultanță culinară, cât și de marketing pentru rețelele de socializare ale restaurantelor sau bucătarilor care își doresc să devină mai cunoscuți și să ajungă mai repede în atenția potențialilor angajatori sau clienți.

Daca ai un restaurant sau ești bucatar și doresti o firma care sa se ocupe de rețelele tale de socializare, poți cere o ofertă de servicii celor de la HorecaRo.

Autor: Admin

Publicat: 22 iul. 2020