Ai grijă de bucătăria ta și de modul în care faci cumpărăturile! Ajută și tu planeta! Fii conștient de risipa alimentară!
Se spune că o bucătărie curată te ajută să ai o zi mai productivă și energică; până la urmă toată lumea își începe ziua cu o cafea sau un iaurt cu fructe!
Citește mai jos câteva idei despre cum poți deveni mai organizat în bucătărie și cum te poate ajuta un bucătar privat:
1. Organizarea bucătăriei cu ajutorul accesoriilor În bucătărie totul trebuie să fie vizibil și cât mai ușor de accesat. În bucătăria de acasă, de multe ori, produsele care sunt lăsate în spatele frigiderului sau în spatele dulapurilor, sunt deseori uitate și nefolositoare. Tocmai de aceea există nenumărate accesorii care funcționează ca și înălțătoare, dacă spațiul din dulap/frigider este prea adânc. De asemenea, recipientele transparente, borcane, caserole sunt întotdeauna o variantă bună. Un extra element, ar fi să lipești o etichetă pe fiecare recipient pentru a fi mai ușor de găsit.
2. Organizarea din frigider Este esențial ca frigiderul tău să fie curat și organizat. Poți opta să aloci același loc produselor în frigiderul tău pentru a fi mai ușor de găsit, iar lista pentru cumpărături mai rapid de făcut; de exemplu, toată familia știe că laptele se găsește pe ușa frigiderului. De asemenea, îți recomandăm să îți aranjezi noile cumpărături în spatele frigiderului, iar elementele care sunt deja în frigider să le poziționezi mai în față, pentru a le consuma mai rapid. Astfel, nu vei risca să le arunci și vei ajuta la o planetă mai bună. Știm cu toții că risipa alimentară este o problemă cu care ne confruntăm de ceva timp.
Dacă ai câteva ingrediente rămase prin frigider și nu știi cum să le gătești, nu ezita să îți încarci proiectul pe platforma noastră cu mențiunile aferente; suntem sigurii că bucătarii din comunitatea noastră vor avea soluții pentru a-ți crea un meniu inedit, la tine acasă.
Ai grijă de bucătăria ta și de modul în care faci cumpărăturile! Ajută și tu planeta! Fii conștient de risipa alimentară!
3. Ingrediente uscate Dacă alegi să îți depozitezi ingredientele uscate precum făina, mălai, grâu, quinoa, s.a. în recipiente de depozitare, asigură-te că scrii data expirării sau dată depozitării pe borcan/caserolă. Avem tendința să credeam că le vom consuma rapid, însă de fiecare dată ajungem să avem pe rafturi cu ingrediente cumpărate de mult și nefolosite. Dacă alegi depozitarea ingredientelor în recipiente (atât ingrediente uscate cât și left overs, etc), te sfătuim să alegi recipiente refolosibile cu închidere etansă.
Cumpără mâncare conștient! Bucătarii din comunitatea noastră sunt atenți la acest aspect. Dacă îți dorești o schimbare de meniu, te încurajăm să îți încarci gratuit proiectul pe platforma noastră și unul din bucătarii din zona ta va veni să te ajute!
Publicat: 25 oct. 2020